Maria tekee maistuvia mehuja maailman parhaista marjoista. Joka pullossa on kourallinen herkullista ja terveellistä  luomumarjaa – paitsi tietysti omenamehussa, jossa on vain omenaa ja inkivääriä!

Parhaat marjat ja hedelmät sekä huolellinen käsittely ja ovat Marian maun salaisuus. Hellävarainen pastörointi antaa juomille riittävästi säilyvyyttä, ilman lisäaineita.

Marian heti juomavalmiita luomumehuja on neljää eri makua.

Mustikkamehu 200 ml

Mustikka on parhaimmillaan elokuussa, auringonlämpöisenä ja heinänkorteen pujotettuna.

Se viihtyy pohjoisilla kangasrinteillä, varjossa auringon suoralta paahteelta. Se on kuin Maria, joka pitää kyllä auringosta, mutta ei kestä kuumuutta!

Kunnon mustikkamehun tunnistaa yksinkertaisella testillä: jos kieli jää siniseksi, on juomassa riittävästi oikeata metsämustikkaa, jossa on runsaasti terveellisiä antosyaaniväriaineita.

Aineosat: vesi, mustikkamehu* (20 %) tiivisteestä, sokeri*, sitruunahappo. * luomu

Puolukkamehu 200 ml

Puolukka kypsyy kilpaa syksyn kanssa, ja monesti niitä kerätäänkin ensilumen jo käytyä maassa.

Puolukka kukkii parhaiten valossa. Se onkin kuivien mäntymetsien varpu, joka säilyy vihreänä läpi talven.

Runsassatoisella ja hyvin säilyvällä puolukalla täytettiin ennen kellarit talven varalle. Ruotsissa puolukka on kansallismarja, jota tarjotaan Stureplanin hienoimmissakin paikoissa.

Monesta puolukka on liian hapan ja karvaskin, mutta silloinpa marjat on kerätty liian varhain. Mehumarjaksi aiottu puolukka pitää kerätä hallan käytyä, sillä pakkanen puraisee marjasta happamuuden pois. Niin Mariakin tekee.

Aineosat: vesi, puolukkamehu* (18 %) tiivisteestä, sokeri*. * luomu

Omena-inkiväärimehu 200 ml

Omena ja inkivääri ovat kuin luodut toisilleen; yksinään joko hieman tylsä tai liiankin pirteä, mutta yhdessä juuri sopivat!

Kirpeä inkivääri viilentää helteessä ja lämmittää kolean rintaman lähestyessä. Tuttu ja turvallinen omena soittaa taustalla lempeää bassoa.

Aineosat: omenamehu* (97 %) tiivisteestä, inkivääri- (3 %) ja sitruunamehut* ja sitruunahappo. * luomu


Tyrni-porkkanamehu 200 ml

Tyrni on Suomessa karujen rantojen sitkeä kasvi, jonka omintakeinen maku kasvattaa suosiota vuosi vuodelta. Tyrni kasvaa maailman joka kolkalla ja kaikilla mantereilla. Vain pingviinit jäävät siitä paitsi.

Oikeasti _hyvää_ tyrnistä saa sekoittamalla sitä porkkanaan, jolloin liika happoisuus talttuu.

Tyrnin marjoissa on myös öljyä, jota uutetaan talteen ja käytetään kalliissa ihonhoitotuotteissa. Mariankin tyrnimehussa voi pitkän seisomisen jälkeen olla ohut öljyrantu, joka kuitenkin sekoittuu helposti pistämällä pullon pari kertaa ylösalaisin.

Aineosat: vesi, tyrnisose*(16 %), porkkanasose* (12 %), sokeri* ja pektiini. * luomu