Maria kuuluu klassiseen koulukuntaan: smuutiin kuuluu vain marjaa, hedelmää ja kasvista. Sekaan ei kelpaa sokeri, omenamakeutin, hermesetas tai mikään muu makeutusaine. Aidon smuutin maku syntyy vain ja ainoastaan puhtaista mehuista ja soseista.

Maria on puristi. Smuuti ei ole smuuti jos siihen lisätään jogurttia (sen nimi on thickie), maitoa (se on pirtelö), kauraa (olisikohan se nyhtöjuomaa?) tai teollisesti valmistettuja vitamiineja (sellainen on yksinkertaisesti tarpeetonta).

Anna maun ratkaista!

Mansikkasmuuti 200 ml

Mansikka on suomalaisten ikisuosikki. Se on myös smuutiklassikko. Kaikkein ensimmäinen smuuti tehtiin mansikasta, banaanista ja omenamehusta New Yorkissa vuonna 1968 maitoallergiasta kärsivälle Johnnylle, joka sen jälkeen ei kärsinyt pirtelökateudesta.

Mansikkakausi on lyhyt ja kiihkeä. Pakasterasian sijaan mansikan voi säilöä myös pulloon. Ravistus, korkkaus ja kulaus – tältä maistuu kesä.

Aineosat: omena-, rypäle- ja aroniamehut* tiivisteestä, mansikka- (22 %) ja banaanisoseet* sekä sitruunamehu*. * luomu

Mustikkasmuuti 200 ml

Mustikka on myös kesän lapsi, joka lorun mukaan kasvaa muun mailla, eli ilmeisesti lehmihaassa. Oikeasti mustikka kasvaa varjoisassa metsässä pulppuavien lähteiden lähellä.

Marian mustikkasmuutissa on kaikki marjan hyvä: kokonaisena jauhetut mustikat menevät pulloon kuorineen siemenineen kaikkineen. Karkearakenteisempi mustikkasmuuti on aikuiseen makuun.

Varo kopioita! Viljelty pensasmustikka on kiva ja kaunis marja, mutta suomalaisen mustikkamakuun se on liian pliisu. Oikean mustikan tunnistat mausta. Ja sinisestä kielestä.

Aineosat: omena- ja mustaherukkamehut* tiivisteestä ja mustikka- (21 %) ja banaanisoseet*. * luomu

Tyrnismuuti 200 ml

Tyrni on karujen rantojen sitkeä kasvi, jonka marjoissa on C-vitamiinia ja harvinaista tyrniöljyä. Tyrni myös maistuu hyvälle. Ihme marja!

Tyrnillä on intohimoiset ystävänsä ja vihollisensa. Yleensä viholliset löytyvät ystävien lähipiiristä, sillä tyrninystävän on toisinaan vaikea ymmärtää, että rajansa jopa tyrnillä. Aivan kaikkeen tyrni ei sovi; emme suosittele esimerkiksi tyrnijanssonia.

Suosittelemme tyrnismuutia. Se on hyvää.

Aineosat: omenamehu* tiivisteestä sekä tyrni- (16 %), banaani- ja porkkanasoseet*. * luomu
smoothie