top of page
maria-vojtovicova-SPvJPDXEmqA-unsplash.jpg

GLÖGIÄ JOKA
MAKUUN

UUsia perinteitä luomassa

Glögejä on alettu valmistamaan jo tuhat vuotta sitten, kun roomalainen Apicius maustoi viinejä mm. kardemummalla ja kanelilla.  Pohjoismaihin glögit levisivät  myöhäiskeskiajalla, kun aatelisperheissä huomattiin lämmitetyn viinin sulattavan talvisessa viimassa kohmettuneen kulkijan taianomaisen tehokkaasti.  1960-luvulla glögeistä lopulta tuli koko kansan huvia, ja ne yleistyivät osaksi suomalaista jouluperinnettä. Vuodesta 2011 lähtien Lapin Maria on pitänyt tehtävänään toimia glögiperinteen soihdunkantajana ja vaalia poikkeuksellisen hienoa suomalaista marjaglögiperinnettä, jossa viinirypäle korvataan paljon maukkaammilla ja monipuolisemmilla metsämarjoilla. Tarkoituksenamme on tuoda joulupöytiin jo lähes unohdettuja aarteita pohjolan metsistä; Tyrniä, kuusenkerkkää ja mustikkaa, jotka maustetaan laadukkailla glögimausteilla.   Glögimme tehdään parhaista raaka-aineista, ilman lisä- ja säilöntäaineita ja aina käsityönä.

Turun Linnan  PerinneGLÖGI

1000 ml

Glögi tuli Suomeen Turun linnahovin kautta, jossa hehkuvaa viiniä maustettiin hansakauppiaiden mausteilla ja katajanmarjalla. 1300-luvulta asti on Suomen Turku julistanut myös joulurauhan. Rauhallista joulua niin rahvaalle kuin ylhäisölle. 

Iltalehti

★★★★★

"Nappivalinta!"

Revontuli-vaniljamustikka-taustaton.png

revontuli vanilja-mustikka LUOMUglögi

750ml

Vanilja-mustikkaglögissä kohtaavat napapiirin marjat ja päiväntasaajan mausteet. Käytämme vain aitoa Madagaskarin vaniljaa, jota keitämme hartaudella saadaksemme sen maut esille. Tunnistat aidon Revontuli vaniljaglögin mukin pohjalle jäävistä mustista vaniljahippusista. Ei ihme, että tämä on ollut Suomen myydyin luomuglögi vuodesta 2016 lähtien.

REVONTULI KERKKÄ LUOMUGLÖGI

750ml

Keväinen kuusenkerkkä maustaa jouluisen glögin mainiosti. Kerkässä on sitruunaista raikkautta ja ripaus karvautta, joka tuo vaihtelua glögien monesti makeaan maailmaan. Lempeä kaneli maistuu vahvasti ja vie jouluiseen tunnelmaan. Luomukerkät kerätään tietysti luomumetsästä, jossa linnut laulavat.
 

Revontuli-kerkkä-taustaton_edited.png
Revontuli-inkivääri-taustaton.png

REVONTULI INKIVÄÄRI
LUOMUGLÖGI

750ml

Maukas ja tulinen inkivääri sopii suomalaiseen syksyyn ja talveen. Mikä lämmittäisi ihanammin kuin inkivääritoti! Inkiväärimme on huolella valikoitu ja maultaan pehmeä eikä pelkästään polttava. Siksi inkivääriä on glögissämme huikeat 10 %!  

REVONTULI TYRNI LUOMUGLÖGI

750ml

Tyrni on suomalaisten erityissuosikki. Sitkeä marja kasvaa Hangosta Utsjoelle ja tuottaa oransseja marjoja, joiden omintakeinen maku on myös venäläisten suosiossa. Tyrnin marjoissa on myös harvinaista tyrniöljyä. Aidon tyrniglögin tunnistaakin sen pinnalle nousevasta vahakerroksesta, joka sekoitetaan ravistamalla ennen käyttöä.

Revontuli tyrni-läpinäkyvä_edited.png
pohjantähti-läpinäkyvä2.png

Pohjantähti tumma luomuglögi

750ml

Oikea mustikkaglögi pohjoisen yöttömästä yöstä. Pehmeä ja vahva maku suomalaiseen mieleen. Oman arvauksemme mukaan tämä voi olla vuoden myydyin luomuglögi. Maustesekoituksessa neilikka, kaneli ja kardemumma ovat piparkakkumaisessa tasapainossa. Juo itsesi etuajassa jouluun!

Pohjantähti LUOMUglögitiiviste

350ml / 3L

Vuoden 2020 laajimman vertailun testimenestyjä Pohjantähti-tiiviste on tehty pohjoisen mustikoista ja luomuherukoista ja maustettu perinteisin glögimaustein. Vanhin reseptimme, ja toimii edelleen!  Tämä klassikko on suomalaisisten ravintoloiden myydyin luomuglögi. Saatavilla myös Kyrö-distilleryn kanssa kehitettynä rosmariiniversiona ja 3L hanapakkauksessa.

Pohjantähtiglögitiiviste-taustaton.png
Pohjantähtitetra-taustaton_edited.png

Pohjantähti tumma luomuglögi

1000ml

Pohjantähti-glögiä saa myös kätevässä pahvitetrassa. Aineosat ovat samaa korkeaa laatua kuin muissakin perheen glögeissä. Tämä on myös ainut tuote, jonka valmistutamme muualla kuin omassa tehtaassamme – tarkkaan valvottuna totta kai. Maistamme muuten jokaisen glögierän ennen pullotuksen aloitusta varmistuaksemme, että maku on markkinoiden paras.

*FI-EKO-201.  

Tämä merkintä kertoo, että tuote on suomalaista luomutuotantoa; tehty Suomessa valvotusti luomaineosista. Tuotteissamme lukee lisäksi ”Tuotettu EU:ssa ja EU:n ulkopuolella” tai ”EU:n ja muusta kuin EU:n maataloudesta”. Tämä on lain määräämä ilmaus luomutuotteille, joiden aineosista yksikin tulee EU:n ulkopuolelta. Niin kauan kuin kardemumma ei Euroopassa kasva on merkintä siis tällainen!

*FI-EKO-201.  

Tämä merkintä kertoo, että tuote on suomalaista luomutuotantoa; tehty Suomessa valvotusti luomaineosista. Tuotteissamme lukee lisäksi ”Tuotettu EU:ssa ja EU:n ulkopuolella” tai ”EU:n ja muusta kuin EU:n maataloudesta”. Tämä on lain määräämä ilmaus luomutuotteille, joiden aineosista yksikin tulee EU:n ulkopuolelta. Niin kauan kuin kardemumma ei Euroopassa kasva on merkintä siis tällainen!

bottom of page