top of page
IMG_7369.JPG
Lapin Maria herättää suomalaisen ruokakulttuurin henkiin

Oletko ikinä maistanut kuusenkerkkää, tyrniä tai katajanmarjaa? Näistä huippukokkienkin suosimista aineksista tehdään herkkuja Lapin Marian pikkuisessa tehtaassa!

Ruokaperinteiden ei tarvitse olla tylsiä. Vanhojen reseptien toiston sijaan voit myös kokeilla keittiössäsi rohkeasti suomalaisen metsän antimia. Esimerkiksi kuusenkerkkä tai herukanlehti antavat ihmeellisesti makua tuttuihin ruokiin, kuten pestoon, simaan tai glögiin.

Helposti perinnemakuihin pääsee käsiksi sesongin glögeissä. Lapin Marian pienenpienessä tehtaassa Piispanristillä on koko syksy tehty artesaaniglögejä, joissa piparin tuoksuun yhdistyy vaikkapa katajanmarja tai tyrni.

Lapin Marian käsityönä valmistamat luomuglögit ovat jo usean vuoden ajan ilahduttaneet suomalaisia ja kivunneet arvostelu- ja myyntimenestykseksi. Suomen myydyin luomuglögi Revontuli saa makumaailmansa pohjoisen mustikasta ja aidosta Madagaskarin vaniljasta – yksinkertaisen ylivoimainen yhdistelmä.

Artesaaniglögit sopivat erinomaisesti juhliin, joulupöytään, tuliaisiksi tai lämmittämään arkisia talvi-iltoja. Löydä oma suosikkisi Lapin Marian maukkaasta glögivalikoimasta.

Neulekuva ilman tyrnipullon roskaa_edited.jpg

Tasapainoisesti uutta ja vanhaa

Lorun mukaan onnen aineksissa on jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

Tämä on harvinaisen totta Lapin Marian vuosi sitten lanseeraamassa maustekastikeuutuudessa. Lainattua oli Välimeren parhain pestoperinne, jota tuunattiin suomalaisilla villiyrteillä. Tuloksena oli huimaava uutuus Villipesto. Sillä niitettiin mainetta suositussa Menestysresepti-kisassa, jossa Jyrki Sukulakin suli kiitoksiin!

villipesto_hires-8_edited.jpg

Suomalaisten ruokaperinteiden jatkaminen ja ruokakulttuurin kehittäminen on Lapin Marialle sekä elinehto että kunnia. Meillä on valtavat makuaarteet metsissä ja pelloilla odottamassa uusia käyttöideoita. Esimerkiksi mesiangervo, nokkonen ja mäkimeirami nousevat varmasti vielä suureen suosioon suomalaisessa keittiössä.

Ja jos Marialta kysytään, niin myös marjoja nähdään jatkossa aivan uudenlaisissa tuotteissa.

Trendikkäitä perinteitä

Välillä on kuitenkin hauska palata takaisin todella vanhoihin makumaailmoihin. Suomalaisten rakastama glögi saapui maahamme satoja vuosia sitten Turun linnahovin kautta, jossa kuumia mehuja ryyditettiin hansakauppiaiden mausteilla. Lapin Marian uutuus Turun linnan perinneglögi juhlistaakin joulurauhaa perinteiseen tapaan katajanmarjalla maustettuna.

Löydät Lapin Marian tuotteita S- ja K-kaupoista sekä luontaistuotekaupoista. Maista ihania glögejä ja anna Marian viedä sydämesi pohjoiseen!

Sopankeitto_edited.jpg
bottom of page