top of page
Ateriakastikkeet.png

Maanmainiot kotimaiset tomaatit loistavat uusissa ateriakastikkeissa.

Kaupan parhaat tomaatit tulevat Suomesta, sen tietävät kaikki. Jostain syystä maanmainioista kotimaisista tomaateista ei vielä ole tehty tomaattikastikkeita. Nyt tehdään: Lapin Marian kotimaiset ateriakastikkeet on tehty suomalaisista tuoretomaateista!

Suomalainen tomaatti on kastikkeen väärti

Suomessa osataan tomaatinviljely, sillä onhan sitä täällä kasvatettu jo 100 vuotta. Eipä siis ihme, että kotimainen tomaatti on vihannesosaston kunkku, joka pesee ulkomaiset mennen tullen.

Hyvä tomaatti on kerätty kypsänä ja tuotu pikapikaa pöytään. Maku on silloin herkullisimmillaan, eikä se kuljetuksista parane. Siksi Suomessa kasvatettu ja suomalaiseen ruokapöytään jalostettu tomaatti onkin meille niin kovin rakas: mausta sen tunnistaa!

 

Nyt samaa herkullista kotimaista makua on saatavilla myös ateriakastikkeena: Lapin Marian uusissa tomaattikastikkeissa käytetään suomalaista tomaattia, joka maustetaan kotimaisilla villiyrteillä.

shutterstock_410554612.jpg

Villiyrttejä ja makuja maailmalta

Kun idea kotimaisista tomaateista tehdystä kastikkeesta syntyi, tavoitteemme oli kirkas - halusimme tehdä hyllyn parhaan tomaattikastikkeen. Jotta resepti on kohdillaan, sen tekijän pitää osata asiansa. Meille oli heti selvää, että haluamme tehdä reseptin yhdessä Kuori-ravintolan palkitun Katariina Vesterisen kanssa, joka todella osaa kasvisruokien taian.

shutterstock_1084755317.jpg

Kun tuotteita mietittiin yhdessä, syntyi ajatus tehdä yksi kotoisa ja mehukas ja toinen eksoottisen mausteinen kasti. Eli siis näin:

  • Lapin Marian TUORETOMAATTIKASTIKE on valmistettu kypsinä poimituista tomaateista, maustettu vuohenputkella ja mäkimeiramilla. Vuohenputki onkin sopivasti Marttojen valinta Vuoden villiyrtiksi! Maku viimeistellään valkoviinillä.

  • NOKKOSKORMASSA nimi kertoo kaiken: teemme intialaistyyppisen kormakastikkeen pohjoismaisella twistillä. Kuten kunnon kormaan kuuluu, käytämme valmistuksessa kookoskermaa , ja maustetta kuluu  t o d e l l a  paljon. Korman maku on yhdistelmä garam masalaa ja madrascurrya, sekä tietysti jeeraa eli juustokuminaa. Tähän yhdistelmään nokkonen sointuu ihmeellisen hyvin.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että Lapin Marian uudet tomaattikastikkeet ovat säilöntäaineettomia ja siksi niin maukkaita.

Helppoa ruokaa tähän päivään

Maukkaan ja ravitsevan ruoan tekemisen ei tarvitse olla vaikeaa työlästä. Kun kaapista löytyy tomaattikastike, on ateria jo puoliksi valmis. Kehitimme ateriakastikkeet nimenomaan helpottamaan arkea.

 

Lisäksi kotimaisesta tomaatista tehty ateriakastike on myös ilmaston ystävä, koska ne vähentävät ruokahävikkiä.

Viimeistään tänä keväänä kaikille on tullut selväksi, miksi kotimaista ruokaa tarvitaan. Syödään siis kotimaista – ja syödään samalla hyllyn herkullisinta!

 

Maanmainioista kotimaisista tomaateista tehdyt ateriakastikkeet löydät lähes 400 S-ryhmän kaupasta. Ja jos et löydä, niin laita toive kaupan aloitelaatikkoon!

shutterstock_2108115842.jpg
bottom of page