top of page
Glögitestin voittajan salainen aineosa tulee keskiajalta

Uutuusglögit kisaavat joka vuosi paremmuudesta. Vaikka makuasioista ei voi kiistellä, hyvästä glögistä kuitenkin yleensä päästään yksimielisyyteen. Iltalehden testissä Turun Linnan glögi oli ylivoimainen!

Iltalehti testasi uutuusglögit sokkotestissä. Voittaja oli ylivoimainen: Turun Linnan perinneglögi otti lähes täydet pisteet! [linkki]

Valmistajan sydäntä voitto lämmitti.  ”Sokkotesti nostaa voiton arvoa. Ihmiset valitsivat maun perusteella, ja se on meille aina ykkösjuttu. Onnistuttiin siis omissa tavoitteissa”, sanoo glögin valmistajan Lapin Maria Oy:n yrittäjä Saska Tuomasjukka.

Turun Linnan glögi ammentaa nimensä mukaisesti vahvasti keskiaikaisesta suomalaisesta juomaperinteestä. Tuttujen glögimausteiden lisäksi juomassa on katajanmarjaa, jolla muinoin maustettiin monet ruoat ja juomat. Glögissä se toimii erityisen hyvin tuoden metsäisen ja jännittävän vivahteen tuttuun tuotteeseen.

Lapin Marialle metsien maut ovat arkea. ”Lähes joka  tuotteessamme on aineksia metsästä, joko marjoja tai yrttejä”, kertoo Tuomasjukka, ja vihjaa, että metsästä löytyvät myös tulevien vuosien voittajamaut. Mahdollisuuksia löytyy vaikkapa väinönputkesta, mesiangervosta tai suopursusta, joiden voi hyvin kuvitella kutkuttelevan suomalaisia makuhermoja.

Suursuosioon noussut Turun Linnan glögi on saatavilla hyvinvarustelluista K-kaupoista sekä valikoiduista S-ryhmän kaupoista. ”Kannattaa ostaa heti. Luulen, että tämä myydään loppuun ennen joulua”, sanoo Tuomasjukka.

Paras glögi on luomuglögi – ja vielä parempi on Kyrö x Lapin Maria uutuusglögi!

Toinen nopeasti suosiotaan kasvattava uutuus on ravintoloihin tuotu luomuglögi. Ravintolaglögeissä Lapin Maria tekee tänä vuonna yhteistyötä Kyrö Distilleryn kanssa. Lapin Marian glögi on alkoholiton, mutta on suunniteltu toimimaan yhteen myös Kyrön tuotteiden kanssa.

Pohjan muodostaa jo Lapin Marian tunnukseksi noussut metsämustikka. Kun Kyrö on mukana, maussa nousee esille tietysti rosmariini, joka sekin sopii erinomaisesti glögien maailmaan.

On ilo tehdä töitä parhaiden kanssa”, jatkaa Saska Tuomasjukka. Kyrön kanssa yhteinen sävel löytyi pikavauhtia, ja nyt ovat jo suunnitteilla seuraavat yhteiset makuelämykset.

Koska luomussa ei käytetä säilöntäaineita tai keinotekoisia aromeja, nostaa Kyrö x Lapin Maria ravintolaglögikokemuksen uudelle tasolle. Maku on oman uuttotekniikan vuoksi vahva ja aitouden takaa pelkkien luomumausteiden käyttö. Aromeja ei Lapin Marian glögeissä käytetä.

Pikkujoulujen paras glögi on siis luomuglögi – ja parhaassa tapauksessa Kyrö x Lapin Maria Pohjantähti!

Metsistä löytyvät puhtaimmat maut

Lapin Maria perustettiin yli kymmenen vuotta sitten tuomaan metsien maut arkipäivään. Pitkäjänteinen työ on tuonut tulosta. Glögien lisäksi Villipestot ovat oiva esimerkki suomalaisen metsän makujen mahdollisuuksista. Metsästä todellakin löytyy muutakin kuin marjoja!

Villinä kerättävät raaka-aineet ovat myös luonnolle eduksi. Koska niiden viljelyyn ei tarvita raivattuja peltoja, ne eivät pahenna luontokatoa, vaan parhaassa tapauksessa jopa ehkäisevät sitä. Kun ne yhdistetään luomuviljeltyihin raaka-aineisiin – vaikkapa luomusokeriin – voi glögissä nauttia paitsi ainutlaatuisista makuelämyksistä myös puhtaasta omastatunnosta.

Lapin Marian glögit löydät laajalti S- ja K-kaupoista sekä luontaistuotekaupoista. Anna maun viedä sydämesi pohjoiseen!

Neulekuva ilman tyrnipullon roskaa_edited.jpg
bottom of page